Svakodnevnim održavanjem i pažnjom do zadovoljnog gosta

Svakodnevnim održavanjem i pažnjom do zadovoljnog gosta

Kad razmišljam o tome za kojeg vlasnika smještajnog objekta mogu reći da je pravi #superdomaćin tada je visoko na mojoj listi Dragan Grgas, vlasnik Ville Roza – Murter.

Dragan ovaj posao vodi zajedno sa suprugom, samostalno upravlja s online platformama, surađuje sa svim agencijama specijaliziranim za vile s bazenom i vodi vlastitu web stranicu te društvene mreže. Osim ovog marketinškog dijela, Dragan je u potpunosti posvećen održavanju smještajnog objekta u kojem ima visoke standarde. Zašto? – otkrit će nam u nastavku...

Što je Vama važnije – briga o gostu ili briga o smještajnom objektu?

Podjednako nam je važna briga o objektu i briga o gostu. Bez dobro osmišljene ponude objekta, nema ni zadovoljnog gosta. Uvijek smo posvećeni detaljima tako da goste uvijek pitamo nedostaje li nešto i treba li im nešto. Trudimo se udovoljiti gostu u svim segmentima i posvećeni smo mu 24 sata dnevno! Što gost zaželi, u granicama mogućeg, trudimo se udovoljiti mu u najkraćem mogućem roku.

Primjete li gosti da je Vaš objekt odlično održavan i znaju li to pohvaliti?

Gosti rijetko propuste pohvaliti održavanost i čistoću objekta. Supruga i ja, sami se brinemo da je sve besprijekorno i gosti to izuzetno cijene. Kad smo tek započeli sa ovim poslom, unajmljivali smo agencije za čišćenje, ali pošto nismo bili zadovoljni razinom usluge, odlučili smo se sami brinuti o čistoći objekta. Pošto u dijelu objekta koji je namijenjen iznajmljivanju ne živimo , sve je u odličnom stanju. Svakodnevnim održavanjem kuće i okućnice postižemo da je objekt uvijek spreman za prijem najzahtjevnijih gostiju. Oni koji misle da se objekt može pripremiti par dana prije početka sezone i da sve bude na najvišoj razini, grdno se varaju. Suština dobre pripreme je u svakodnevnom održavanju!

Smeta li gostima što se vila svaki dan održava, odnosno smeta li im Vaš dolazak? Kako gosti gledaju na to?

Svakodnevno održavanje okućnice, čišćenje bazena, jacuzzija, roštilja i ostalo obavljamo dok gosti još spavaju tako da nas oni ni ne vide. Naravno oni za to znaju i još se dosad niko nije bunio za naše dolaske u rane jutarnje sate. Za čišćenje objekta obično se dogovorimo s gostima da odu na neki izlet ili razgledanje otoka, tako da ih sve dočeka očišćeno dok se vrate.

Čula sam da svakog gosta dočekate s poklonom dobrodošlice. Što se nađe u tom paketu?

To ovisi o strukturi gostiju i vremenu kada se chekiraju. Na primjer ukoliko nam dolazi obitelj s malom djecom koja dolazi navečer, pripremimo im platu od domaćih suhomesnatih delicija, koje nabavljamo od lokalnih OPG-ova, neku krepku povrtnu juhu, kolač ili voćnu tortu, zdjelu sa svježim voćem te dvije boce vrhunskog vina, a za djecu sok. Uvijek se trudimo djeci kupiti neku sitnicu koja će ih razveseliti. Ukoliko nam dolaze gosti koji dolaze npr. iz Velike Britanije gledamo da ih dočekaju neki suhi kolači ili keksi koje mogu konzumirati uz čaj. Velik je broj varijacija jer sve ovisi o tome kakva je struktura gostiju koji nam dolaze.

Kakvi problemi u tehničkom smislu mogu nastati u smještajnom objektu tijekom sezone? Možete li izdvojiti par primjera.

Da bi sve besprijekorno funkcioniralo važno je sve ono što villa nudi nabavljati od pouzdanih i provjerenih partnera na koje se možete osloniti ako dođe do problema sa funkcioniranjem opreme. Mnogo toga sami možemo popraviti ili zamijeniti. Na primjer, prošlo ljeto pokvario se ledomat. Kako u obližnjem Šibeniku nije bilo ledomata koji bismo mogli kupiti, otišli smo u Split i dok su se gosti vratili sa kupanja, imali su novi ledomat. Prije dvije godine pregorjelo je svijetlo u bazenu. Sjeli smo u auto i otišli do servisa u Splitu, a oni su nam objasnili kako da ga zamijenimo.

Što Vam je najljepše, a što najteže u ovom poslu?

Budući da i supruga i ja volimo rad sa gostima, sve što možemo napraviti da im uljepšamo boravak čini nas sretnima. Ništa nas više ne veseli nego zadovoljni gosti koji su proveli odmor u našoj kući. Za zadovoljstvo gostiju ništa nam nije teško a gosti to izuzetno cijene!

Iznajmljuješ smještaj? Imaš dobro iskustvo ili savjet? Podijeli s nama svoju priču! #superdomaćin