Obiteljski smještaj - Knjiga #superdomaćin

Knjiga

Knjiga Obiteljski Smještaj

Obiteljski smještaj: sveobuhvatni vodič za vlasnike obiteljskog smještaja novog doba i one koji će to postati #2021

#superdomaćin je najprodavanija knjiga među iznajmljivačima. Nakon samo 30 dana svoj primjerak nabavilo je više od 500 iskusnih iznajmljivača. Nemaš li vremena za dugotrajne edukacije, HIT knjiga #superdomaćin idealna je za tebe. Stekni nova znanja, saznaj najnovije trendove ili potvrdi ono što već svakodnevno radiš u svom poslu.  

📥 [PREUZMI PREZENTACIJU]   

#superdomaćin ti otkriva sve rizike, ali i prilike koje možeš ugrabiti da baš tvoj obiteljski smještaj postane jedan od najjačih konkurenata na tržištu! Sadrži zanimljive priče iz prakse, savjete i korake za izgradnju vlastitog branda te postizanje uspjeha u radu s gostima. Idealan je za iskusne iznajmljivače i one koji bi to htjeli postati.

Godina izdanja: 2020
Format: 140 x 200 mm
Broj stranica: 172
Željana Šikić

Ova knjiga je uistinu sjajna! Iako se radi o verziji vodiča za iznajmljivače, napisana je u jednom tako ugodnom i „pitkom“ tonu, koji naprosto čitatelja vuče da je pročita u jednom dahu. S druge strane koncept je takav da se uvijek iznova može vratiti na neko poglavlje koje nas je više zanimalo, bez da se imalo izgubi smisao sadržaja. Očito je autorica knjige savršen spoj struke i iskustva s jedne strane, i uistinu iznimne kreativnosti i smisla za pisanje s druge. 

Uistinu palčevi gore, za ovako sjajan uradak, koji će nesumnjivo naći svoje mjesto kod svakog iznajmljivača koji drži kako do sebe i svog objekta, tako i do svog gosta. Kako mi u TZŠKŽ iskazujemo iznimnu pozornost segmentu obiteljskog smještaja, te kroz projekt brendiranja obiteljskog smještaja „Like Home“ upravo nastojimo istaknuti objekte i iznajmljivače koji svojom kvalitetom doprinose  vrijednosti destinacije, vjerujemo da će i ova knjiga doprinijeti tome, te taj velik i vrijedan segment i benefit naše destinacije poticati u izvrsnosti

Željana Šikić

direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije

Nabavi svoj primjerak...

Kupi odmah

.... i preokreni svoje poslovanje

Na korak si do uspješnog i suvremenog obiteljskog smještaja, #superdomaćin zna, objašnjava, proučava, dijeli iskustva i uvijek može bolje

Pronađi odgovore na pitanja u knjizi #superdomaćin. Pročitaj više o HIT temama:

  • Direktne rezervacije - kako ostvariti više direktnih rezervacija?
  • Vlastiti brand - kako izgraditi vlastiti brand smještajnog objekta? 
  • Marek ili Thomas? – saznaj je li tvoj gost Marek ili Thomas? Kako prepoznati profil gosta?
  • G(h)ost – može li se reći i „ghost“? Kakav je odnos iznajmljivača i gosta?
  • Mali brojevi – što sve naplatiti gostima kao dodatnu uslugu ili sadržaj? Isplati li se igrati malih brojeva s gostima?
  • Ocijeni me – kako upravljati s recenzijama? Može li se utjecati na zadovoljstvo gosta i kako?
  • Poslovni plan – kako i gdje nastaje poslovni plan za nova ulaganja ili renovacije smještajnih objekta?
  • Formiranje cijene - što određuje cijenu smještajnog objekta? Bruto i neto dilema.
  • Gost je uvijek u pravu - kako je i kada nastala ova poznata krilatica? Je li primjenjiva danas?
  • I još mnogo korisnog sadržaja!


U knjizi sam pisala o domaćinu novog doba, to je onaj domaćin čije upravljanje objektom donosi rezultate i zato sam ga nazvala #superdomaćin. Kako doći do tih rezultata? U knjizi su brojni primjeri koje možete primijeniti već danas, kao što sam i ja to radila. Jednostavne i provjerene metode.

Samo te koraci dijele od uspješne karijere s obiteljskim smještajem. Nabavi odmah svoj "how to" vodič kroz obiteljski smještaj suvremenog turizma. Realiziraj svoju ideju, povećaj prihode i osiguraj vrijeme za ljude i aktivnosti koje su ti važne. 

Prestani se pitati „što je sljedeći pravi korak“ i napravi ga sa samopouzdanjem.

Superdomacin

3 razloga za čitanje

Sanjaš o uspješnom businessu s obiteljskim smještajem ili smatraš da je vrijeme odbaciti stari način poslovanja i okrenuti se budućnosti? Ova knjiga ima cilj da te:

Knjiga Obiteljski Smještaj
Superdomacin

Utisci o knjizi

Goran Rihelj

Knjiga koju moraju pročitati svi domaćini u obiteljskom smještaju i oni koji to žele postati. 

U knjizi #superdomačin nema teorije i nabrajanja, nego je pisana u formi kratkih poučnih te inspirativnih savjeta i priča koja svaka za sebe otvara neko novo poglavlje i potiče nas na razmišljanje. Ono najvažnije, knjiga je pisana iz  vlastitog dugogodišnjeg iskustva autorice i njezinog viđenja turizma te uloge domaćina u obiteljskom smještaju. Obiteljski smještaj nije posao najma nekretnina. Tu se radi o puno dubljoj vezi između domaćina i gosta. Upravo je ta interakcija i komunikacija s gostima najveća prednost i sama esencija obiteljskog smještaja. Zato se i zove obiteljski smještaj, zar ne?

Knjiga je iznimno pitka i pročita se u jednom dahu, te nas na kraju ostavlja s dojmom: "Hoću još, gdje je nastavak..." -  što najbolje govori o kvaliteti ove knjige. Iskreno se nadam kako je knjiga samo početak i uvod u nova buduća izdanja, pošto svaka priča i tematika u knjizi igra važnu ulogu u podizanju kvalitete obiteljskog smještaja, što nam svima mora biti imperativ. Turistički mozaik se sastoji od tisuće malih kockica, od kojih je svaka važan, koliko god mala bila, jer bez nje slika ne bi bila potpuna. 

Ova knjiga je veliki doprinos našem turizmu, jer otvara važne teme te nas potiče da razmišljamo i guramo naprijed svi zajedno. Ako vam je stalo do gostiju i vašeg opstanka na turističkom tržištu, onda je ova knjiga najvažnije što morate danas pročitati.

Goran Rihelj

glavni urednik portala HrTurizam.hr


Ivna Ćavar
Ono što je odlično kod Ankicine knjige Superdomaćin je to što nije namijenjena samo velikim iznajmljivačima - zapravo se svatko tko se susreo s nekim vidom turizma može pronaći u njoj. 
Knjiga je pregledna, lako se skače s poglavlja na poglavlje i pronalazi informacija koja vam je potrebna kako biste svoj smještaj i uslugu doveli do savršenstva. 
Ono što bih izdvojila kao posebnu vrijednost ove knjige jest to što tijekom čitanja nemate osjećaj da autorica pred vas iznosi samo suhoparne činjenice - više vam se čini kao da s njom vodite prijateljski razgovor u kojem dobivate informacije iz prve ruke o tome što gosti traže i kako će izgledati budućnost uspješnog iznajmljivanja u Hrvatskoj. 
Znanje koje se stječe ovom knjigom temelji se na dugogodišnjem osobnom iskustvu autorice koja se iznajmljivanjem uspješno bavi gotovo cijeli život. Zbog toga svi savjeti izneseni u njoj su neprocjenjivi za one koji žele svoju uslugu dovesti na najbolji nivo.
Sve preporuke, 10/10

Ivna Ćavar


Jelena Toth

Obiteljski smještaj čitljiv je priručnik u kojem autorica razumljivim stilom i jezikom kroz primjere i situacije iz stvarnog života privatnog iznajmljivača otkriva tajne kako postati #superdomaćinom. Turističko tržište je veliko, a time i sama konkurencija, stoga je potrebno istaknuti se, pratiti trendove, ulagati ne samo u smještajne objekte, nego i u sebe kako bi gostu pružili nezaboravan doživljaj s putovanja i kako bi se gost ponovno vratio u destinaciju. Autorica priručnika na temelju svog dugogodišnjeg iskustva, privatne iznajmljivače ali i sve one koji to tek planiraju postati, uvodi u svijet privatnog smještaja, otkriva tajne ali i upozorava na opasnosti koje ih čekaju na tom putu. Kako dobiti dobre recenzije i preporuke koje su bitne za popunjenost smještajnog objekta, kako se nositi s negativnim recenzijama i na njih reagirati, koju cijenu istaknuti, kako koristiti društvene mreže, kako urediti smještaj, kako oduševiti gosta ili jednostavno kako postati #superdomaćin, samo su neka od pitanja na koja autorica u priručniku nudi jasne, zanimljive i primjenjive odgovore. Svima koji se bave privatnim smještajem, kao i onima koji se planiraju upustiti u ovu avanturu preporučam navedeni priručnik.

Jelena Toth

direktorica ureda TZ grada Varaždina


Luka Kolovrat

Uživao sam čitajući knjigu! Autorica je uspjela ozbiljnu tematiku opisati jednostavno, kreativno i zanimljivo, a da se opet na svakoj stranici primijeti ogromno iskustvo u sektoru privatnog iznajmljivanja. Posebno su zanimljivi opisi raznih iskustava i situacija koje se događaju svakom iznajmljivaču te savjeti kako taj potencijalni problem riješiti. Smatram da ovu knjigu treba imati i pročitati svaki iznajmljivač bez obzira radi li se o iskusnijem iznajmljivaču ili početniku. I jedni i drugi će naći nešto što do sada nisu znali ili su možda radili pogrešno.

Luka Kolovrat

direktor ureda Turističke zajednice Imota


Neda Livljanić

Ova knjiga je genijalna! Izvrstan uradak za iskusnog iznajmljivača koji želi otići korak dalje u svom poslovanju. Svaka pročitana stranica čitatelja vuče na razmišljanje i tjera na odluku "POKRENIT ĆU SE!". Ovaj priručnik je izvrsna pomoć iznajmljivačima u njihovom pristupu prema gostu na način da se gost osjeća ugodno i da se vrati, a iskusni iznajmljivači koji žele podići vidljivost svog smještajnog objekta svakako bi trebali nabaviti ovu knjigu.

Neda Livljanić

voditeljica odsjeka za obrtništvo i turizam


Miran Bojanić Morandini

Kao što je u turizmu najvažniji doživljaj odnosno emocija, tako je i knjiga Obiteljski smještaj #superdomaćin pisana direktno, s pozicije osobnog iskustva i impresijama iznajmljivača/domaćina privatnog smještaja. Priručnik je pisan razumljivo, čitljivo i jednostavnim jezikom, ali istovremeno vrlo dojmljivo prenosi filozofiju dobrog domaćina i potrebu za posvećenosti tom poslu. Autorica kroz knjigu progovara iskreno i u dobroj vjeri da otkrije sve tajne privatnog smještaja koje je stekla svojim dugogodišnjim iskustvom. Knjiga promišlja privatni smještaj na drugačiji način, te kao i svaki drugi posao koji se radi s ljubavlju gotovo pa garantira rezultate. Najiskrenija preporuka ove knjige pogotovo svima koji promišljaju da se uključe u najveću hrvatsku turističku obitelj – privatni smještaj.

Miran Bojanić Morandini

direktor TZ Varaždinske županije


Jelena Šišara

"Ovaj sveobuhvatni vodič za vlasnike obiteljskog smještaja napisan je na jedan jako zanimljiv, jednostavan te prije svega stručan način. Autorica je u vodič prenijela svoje stručno znanje i dugogodišnje iskustvo, zbog čega je izuzetno koristan svima koji se bave ili se misle baviti ovim poslom. Iznajmljivanje obiteljskog smještaja u turizmu zahtjevan je i složen posao koji je u vremenu u kojem danas živimo postao još izazovnijim. 

Uspjeti u ovom poslu znači imati zadovoljne goste i popunjene smještajne kapacitete, a da bi se u tome uspjelo potrebno je biti super domaćin – i upravo ovaj vodič može pomoći svakome tko želi to ostvariti. Zbog svega navedenog moram pohvaliti izdavanje ovog vodiča koji će pomoći iznajmljivačima da postanu domaćini zadovoljnih gostiju te posljedično ostvare maksimalnu popunjenost smještajnih kapaciteta – to su super domaćini!

Hvala Ankice na uloženom trudu i predanosti da napišete ovako koristan rad te podjelite svoje znanje i iskustvo na korist, nadam se, mnogim domaćinima!"

Jelena Šišara

univ.spec.oec., v.pred., Veleučilište u Šibeniku, autorica i koautorica brojnih znanstvenih i stručnih radova te udžbenika. Područje interesa: turizam, marketing i poduzetništvo


Marija Boban

Priručnik je pisan uistinu jednostavnim jezikom bliskim iznajmljivačima, utemeljeno na praksi i s odgovorima na pitanja i situacije (izazove) s kojima se susreću prilikom iznajmljivanja. Izvrstan vodič kako za početnike tako i za iskusne iznajmljivače koji žele poboljšati i unaprijediti svoje poslovanje.

Marija Boban

Izv. prof. dr. sc., Sveučilište u Splitu, Predstojnica Zavoda za ekonomske, financijske i informacijske znanosti i statistiku


Ivana Kostreš

Knjiga #SUPERDOMAĆIN je uistinu fenomenalna i za svaku preporuku svima koji žele obogatiti svoje iskustvo i znanje  o iznajmljivanju privatnog smještaja , a posebno onima koji  se tek misle početi baviti tim poslom jer je priručnik napisan vrlo preglednim i razumljivim stilom. Autorica knjige gđa. Ankica na temelju osobnog iskustva i primjera iskreno i stručno iznosi sve izazove u kojima se skoro svaki iznajmljivač može pronaći te nalazi jednostavne načine kako ih svladati stalno naglašavajući kako je tajna formula vođenja uspješnog obiteljskog smještaja upravo sam iznajmljivač odnosno #SUPERDOMAĆIN. Autorici knjige zahvaljujemo što nam je preko knjige "iz prve ruke" prenijela zanimljive i korisne podatke i vjerujemo da će ovaj priručnik naći put do svakog iznajmljivača kojemu je stalo da njegov smještaj bude još  pozicioniraniji što  naravno doprinosi i cjelokupnoj vrijednosti destinacije.  

Ivana Kostreš

direktorica TZO Bilice


Maja Šikić

Vrijednost ovog priručnika namijenjenog vlasnicima i pružateljima usluga u obiteljskom smještaju je prije svega u tome što je napisan na jedan vrlo jednostavan i razumljiv način. 

Gospođa Ankica, kao autorica priručnika, uspjela je svoje stručno znanje i iskustvo pretočiti u knjigu koja se zaista čita u jednom dahu. Vjerujem da će ovim svojim uratkom podsjetiti, odnosno naučiti iznajmljivače na koje sve načine mogu poboljšati svoje poslovanje pružajući vrhunsku uslugu današnjem sve zahtjevnijem gostu.

Želim autorici da svoja iskustva #superdomaćina i ubuduće dijeli sa svima koji su svoje zadovoljstvo i interes pronašli u turizmu.

Maja Šikić

direktorica TZO Plitvička Jezera

Dole
Naruči knjigu
Superdomacin

Nabavi svoj primjerak...

Naruči odmah