Obiteljski smještaj - Ankica Ćaleta – upoznajmo se

Biografija

Ankica Ćaleta

Pozdrav!

Ja sam Ankica, autorica knjige i osnivačica centra za razvoj obiteljskog smještaja. Pomažem vlasnicima smještajnih objekata, odnosno malim poduzetnicima uspješno raditi ono što vole. 

Uvid u moje profesionalne vještine i poslovna iskustva možeš dobiti posjetom mog LinkedIn profila.

Međutim, ukoliko želiš saznati kako je dugogodišnje iskustvo u pružanju usluge obiteljskog smještaja inspiriralo nastanak knjige te u cjelini brand #superdomaćin, nastavi čitati.

Odrasla sam u obitelji koja pruža usluge smještaja u svom domaćinstvu već 20 godina. Iz tog sam razloga na neki način sudjelovala u svim lijepim trenutcima ovog posla, kao što su razvoj i izgradnja uspješne usluge, osmijeh zadovoljnih gostiju, te upoznavanje njihovih različitih kultura i običaja.

Tijekom proteklih godina shvatila sam da se kvalitetnom uslugom mogu izgraditi lijepi odnosi s gostima, usudila bih se čak i reći odnosi nalik obiteljskima, i upravo ta me činjenica svakodnevno motivira da se bavim ovim poslom.

No, istina je da postoje dvije strane svake priče. Iskusila sam i mnogobrojne izazovne trenutke u sklopu svog zanimanja, koji su samo dio mog životnog stila. Poslovi s obiteljskim smještajem nemaju radno vrijeme, oni uvijek trebaju svog domaćina, neovisno o studiranju i kasnije dinamičnom poslu u korporaciji ili vođenju turističke agencije.

Poslovi na kojima sam radila ili trenutno radim za obiteljski smještaj nemoguće je nabrojati, a da nešto ne propustim. Pokušat ću: priprema i čišćenje apartmana, dočekivanje turista do kasno u noć, rano ustajanje i zalijevanje cvijeća, bojanje ograde, pranje tepiha, pranje posteljine i peglanje, prijava i odjava gostiju, vođenje rezervacija za 6 apartmana, učenje stranih jezika, informatičko usavršavanje, pokretanje vlastite web stranice, pronalaženje gostiju bez online portala, vođenje društvenih mreža, savjetovanje susjeda i bliskih prijatelja o mogućnostima popunjavanja smještaja, renoviranje apartmana, vođenje online portala, istraživanje o novim trendovima, pokretanje i vođenje projekta izgradnje novog smještajnog objekta - ville s bazenom, vođenje marketinga, stalno učenje i usavršavanje.

Ovo je samo mali broj izazova koji se mogu pojaviti ako se baviš ovim poslom. Sve probleme na koje bih naišla morala sam samostalno rješavati, savjete bih tražila kod naših uspješnih konkurenata ili na svoju ruku eksperimentirala.

Nije postojalo nešto nalik jednom univerzalanom vodiču koji bi mi pripomogao u rješavanju istih, niti savjeta kako se prilagoditi svijetu koji je u konstantnom razvoju, uzimajući u obzir na primjer digitalizaciju.

Kroz partnerske odnose s iznajmljivačima te privatno kroz odnose sa susjedima i prijateljima uključenim u ovaj posao, uvjerila sam se da svi brinu iste brige i ponavljaju iste pogreške. Ono što me posebno raduje unutar te male zajednice „mojih ljudi“ je njihova otvorenost prema meni. Njihovi pozivi kad su nesigurni u svoju ideju i plan, pa traže moje mišljenje, zapravo oni jednostavno žele čuti potvrdu ili kritiku od osobe koja je 100% uključena u ovaj posao.

Iz tog razloga odlučila sam napraviti jedan možda malo riskantan korak i pokrenuti centar obiteljskog smještaja.

Prvo je došla ideja za priručnikom, a nakon što su ga moji suradnici pročitali nije bilo sumnje da idem i korak dalje, pa sam zajedno s njima osmislila program, AKADEMIJU #superdomaćin, koji će vlasnike obiteljskog smještaja oplemeniti novim znanjima i vještinama neophodnim za ovaj posao.

Za početak ovom knjigom želim pružiti svim vlasnicima obiteljskih smještaja, ali i svima onima koji su tek u početnoj fazi osnivanja uspješne usluge pružanja smještaja, sveobuhvatan savjetnik koji navodi ne samo primjere izazovnih situacija ovog posla, nego i ono najbitnije - rješenja.

Knjiga se u cjelini temelji se na dugogodišnjoj, ali uspješnoj karijeri i upravo iz tog razloga osigurava autentičnost i raznovrsnost sadržaja. Cilj ove knjige je da te inspirira, motivira i ohrabri na korak dalje.

Nadam se da će ti knjiga pomoći u svim nedoumicama te da ćeš uz jednostavne, ali efikasne korake ostvariti bolju kvalitetu svoje usluge i time postati #superdomaćin!

Hvala ti što si tu i jedva čekam vidjeti što ćemo sve kreirati zajedno.

Nabavi svoj primjerak...

Kupi odmah